Asperges

Vanaf 1 april. Het is geen grap…  Liggen ze bij ons weer in het schap.logo_brabants-landschap

Het seizoen is begonnen!

Beschermde Oorsprongsbenaming

We moesten er ook dit jaar weer even op wachten maar intussen oogsten we de witte Hollandse asperges weer van de koude grond geheel op ambachtelijke wijze. Deze manier is meer dan 100 jaar geleden door onze boeren in dit gebied ontdekt en ontwikkeld. Wij zijn hiervan de 4de generatie!

Asperges werden al door de Egyptenaren gegeten (meer dan 5000 jaar geleden), maar de witte asperge is een echte Brabantse Wal uitvinding. Daarnaast bepaald de geografische ligging van onze gronden met natuurlijk aanwezig zeezout in de grond voor een heerlijke zilte en niet bittere asperge. Asperges zijn op veel plaatsen te kweken maar onze geografische ligging en het natuurlijk effect op de kwaliteit en smaak van de asperges is op andere plaatsen alleen maar na te bootsen door toepassing van extra techniek en cultiveren. Boffen wij even dat wij hier vandaan komen!

Wilt u de echte Brabantse Wal asperge? Koop ze dan alleen bij de aangesloten telers van de Brabantse Wal. Door op het logo te letten wat in dit bericht staat gepubliceerd, weet u dat het om een Brabantse Wal asperge gaat. De telers verkopen hun product vaak in hun eigen boerderijwinkel. Wilt u zeker weten dat u bij een aangesloten teler koopt? Raadpleeg dan de ledenlijst door op het logo in dit bericht te klikken. Alleen aangesloten leden ontvangen van de Brabantse Wal vereniging dit kenmerk en staan op deze lijst vermeld.

De asperge oogst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.